Ellujäämislaager number üks läks korda, number kaks tuleb ka

Taiji klubi esimene ellujäämislaager; foto: Siim Solman / Raplamaa Sõnumid

Taiji klubi esimene ellujäämislaager; foto: Siim Solman / Raplamaa Sõnumid

Me jäime kõik ellu! Laager oli vahva, õppisime hästi palju huvitavat ja vajalikku selleks, et saaksime looduses paremini hakkama. Vähe sellest, ajaleht Raplamaa Sõnumid ehk ajakirjanik Eero Runge kirjutas meie seiklused ka üles. Loo “Kas ellu jääb tugevam või hoopis targem?” algust saad lugeda siit. Ja ka siitsamast:

Varakevadine laupäevahommik. Metsa all on paiguti veel lund märgata. Eelmisel õhtul sadas kõvasti vihma ning teed on sajust alles märjad.

Kerge tuul saputab puuokstelt vihmapiisku maha. Kuskil kaugel on kuulda saabuvate rändlindude hõikeid. Kõik tundub vaikne ja rahulik, ometi on kuskil siin lähedal metsatukas rühm inimesi, kes juhendaja eestvedamisel omandavad looduses esmaseid ellujäämisvõtteid.

Mööda kitsast metsateed läheneme nende laagripaigale. Esmalt hakkab silma juhendajate madal sõjaväetelk, mille korstnast tõuseb suitsujuga. Siis märkan veidi eemal gruppi inimesi, kes seisavad kaares juhendaja ümber ja kuulavad tema nõuandeid ja soovitusi.

Selgub, et rühma juhendamise on enda kanda võtnud väliseestlane Harry Sepp. Tema laitmatu eesti keel ning täiesti eestipärane nimi ei viita just palju välismaisele päritolule.

Loo värviliste piltidega täisversiooni leiad 24. aprilli Raplamaa Sõnumitest, külje pdf-i siit ja…

Kuna kõigile meeldis, siis otsustasime juhendajate Harry ja Toomasega, et meil tuleb veel üks kolmepäevane laager. See toimub 14.-16. septembril. Siis läheme metsa ilma magamiskottideta ja oleme liikvel ega ei ehita enam suuri onne, nagu seekord. Kes sel korral ei saanud tulla, on loomulikult järgmisse laagrisse teretulnud. Laagri läbiviijad on jälle Harry Sepp ja Toomas Tõnisson. Pange siis kuupäevad endale kirja ja saatke Anne-Piile juba nüüd oma tuleku kinnitamiseks e-kiri. Osalejaid mahub metsa kuni 20.

Ahi köeb.

Köögitoimetused

Onnis on tegelikult ikka palav.

Ülejäänud pildid asuvad siin.

Comments are closed.